Grisene dette forbeinet kommer fra har beitet i fjellene i sydvest Spania og spist det de finner, samt 10 kilo eikenøtter i den perioden som kalles Montanera. Grunnet stor bevegelse er marmoreringen i kjøttet fantastisk og smaken preges av godt infiltrert fett. Rasen kalles «oliventre på fire ben», men opprinnelsen er «Sus Mediterraneus»
Tynne skiver av dette forbeinet passer spesielt godt til manchego, noen oliven og mandler akkompagnert av en god musserende eller en sherry. Ideell som forrett dersom hovedretten er fisk, fugl eller kjøtt med midl smak.
Våre forbein er modnet mellom 30/36 mnd og er, grunnet det litt tørrere klima i Norge, holdbar ca 4-6 uker etter at man har påbegynt den. Dersom du har mulighet lønner d seg å dele stk og vakuumere det som ikke skal skjæres.
Skinker og forbein fra denne rasen er kjent for å ha mye fett, derfor den fantastiske smaken på kjøttet. Veil. kg pris er 2.990,- i løsvekt. Vi har også den rimeligere varianten Paleta de Iberico Cebo
Vi har også ferdige anretninger som Iberiske nytelser eller vår Anbefalte Take Away
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.