Grunnlaget legges…

For å kunne tilby gode produkter, må ulike steder av Spania besøkes og oppleves. Vi er ikke alltid opptatt at produktene nødvendigvis skal være av gourmet-art, men de skal produksjonsmessig være av høy kvalitet.

Juan Serrano har reist rundt og besøkt flere ulike handelskammer og gårder for å se hva ulike leverandører har å tilby. Noen ganger blir vi invitert til ulike handelskammer som ønsker å vise hva regionen kan tilby og vite hva utenlandske innkjøpere kan være interessert i. Serrano´s første «grisetur» var i 2002.

Eks er kjøtt vi tar inn, der er vi veldig opptatt av at de dyrene dette kommer fra har hatt et godt liv og er behandlet ihht fastsatte retningslinjer. Våre kjøttprodukter kommer primært fra gris (hvit og Iberisk).

Leverandørene våre benytter egne eller innkjøpte griser som har gått fritt. Den iberiske sorten går på et større fjellområde mens den hvite på litt mindre inngjerdede gårder.

Produktets vei til Norge…

Fra vi finner en passende leverandør på en messe/i en region til varen er i Serranos Nettbodega skal den ut på en liten reise.

  • Bestiller vareprøve for testing av produktet (riktignok smakt den på messen)
  • Vareprøver serveres et lite utvalg bekjente/kunder i vår Bodega
  • Bestemme hvilke varer som passer og bestiller
  • Varene pakkes hos respektive leverandører og sendes på paller.
  • Avhengig av varen kjører vi ofte litt større smaks arrangement (olivenoljer, oliven, manchego ost og skinke)

Erfaringer…

Siden vi begynte å importere i 2003 har vi gjort oss noen erfaringer på hva som selger og ikke. I starten hadde vi mange varianter av hvert produkt, og jobbet som importør/grossist mellom 2007 og 2015. Erfaringen i vår Bodega viser at det holder å ha kun 1-3 varianter av produktene.

Vårt beste eksempel er olivenolje, hvor vi gikk ned fra 8 til 3 leverandører. Her så vi at for de meste er nordmenn opptatt av en god dressing olje med mild smak.

Når det gjelder matretter/meny, erfarte vi at «det enkle er ofte det beste». Våre signaturretter «Original Tapas» Og «Moderne Tapas» har stått seg siden vi åpnet på Alna Senter i 2009. På veien har vi forsøkt mange ulike varianter, men kundene skal ha «de gamle» rettene når de stikker innom for en matbit.

Visjoner for 20 årene…

Serrano´s ønsker å legge til rette for lettere å kunne bestille en riktig sammensetning av Middelhavsdietten og produkter relatert til denne. Vi håper på en dynamisk utvikling av nettsiden ved hjelp av eksisterende/nye kunder og samarbeidspartnere.

Utvalgte retter

Noen av våre fornøyde kunder

«Det var kun få dager til herr Serrano skulle bli far igjen, men han stilte mannsterk opp i mitt 50 årslag og leverte fantastisk tapas og godt humør. Serrano's kan vi trygt anbefale»

Mange steder påstår at de har ekte spanske smaker og stemning, men få eller ingen kan slå Juan og gjengen. Jeg har reist Spania på tvers i 30 år, og tar turen til Alnabru for litt jamón og tortilla når suget melder seg her hjemme.

Har brukt Serrano ved mange anledninger både privat og i forbindelse med jobb. Veldig fornøyd med kvalitet og smak! Kan trygt anbefales! Terningkast 6!