Pata Negra – CENTENARY EDITION (Vintage 2015)
Denne skinken er en del av CENTENARIO EDITION av Vintage Year 2015.
For å feire hundre år med fortreffelighet innen produksjon av skinke, har FISAN valgt de beste «beina» fra oppdrett i friluft. Disse skinkene har modnet/blitt herdet forsiktig og med tålmodighet i løpet av minst 100 måneder i naturlige tørkekamre og kjellere med mørke og stillhet.
Et omhyggelig personlig valg av Sanchez-familien, som representerer vår forpliktelse til tradisjon, ekspertise og overlegen kvalitet.
Vi anbefaler å spise skinken ved en temperatur på 22ºC for å virkelig sette pris på dens dype og friske aroma, dens mørke rosa fargetoner og det utsøkte intramuskulære fettet, som gir den teksturen som får den til å smelte i munnen.
Dette blir som å skulle nyte en «aldrende» Vin, Brandy, Whisky eller Cognac, hvor spesielt kraftige smaker vil spille på ulike smaksløker avhengig av hvor på skinken man skjærer.
En gourmet aften med vinsmaking eller et spesielt jubileum vil være rette stedet for å smake denne eksklusive skinken. Da kommer det en fra Serrano´s og skjærer smaksbiter / mindre fat. For en gourmet-/vinklubb som kan samle 50-60 personer eller flere til en smakfull aften, vil pris pr stk bli minimal. Kontakt oss på serrano@skinke.no.
En skinke er eikenøttfôret når den kommer fra iberiske griser som har blitt fôret med eikenøtter i fettsesongen. Beitet er dets naturlige habitat og eiketrærne gir nok eikenøtter til å mate de utvalgte iberiske grisene. Skinker som kommer fra eikenøtt-matet Iberisk gris (Sus Meditterraneus), er den mest ettertraktede skinken og verdsatt av gourmetganer.
Fra oktober til mars lever grisen kun av eikenøtter, noe som gir kvalitet og unike egenskaper til både skinken og alle de iberiske eikenøttfôrede produktene som er laget av denne utmerkede råvaren – Lomo, Chorizo, Salchichon m.m
Se også «lillebroren» Iberico Bellota de Pata Negra (50 mnd+)
Organoleptiske egenskaper:
Farge: Stort antall urteaktige nyanser og nøtter. Lyst magert lilla og rikelig infiltrasjon.
Smak: Myk, vedvarende retrosmak(vintage) og med markerte søte nyanser.
Lukt: Karakteristisk herding/modning.
Utseende: konsistent og saftig.
Ernæringsfakta (pr.100g):
Energiverdi (Kl/Kcal) 1479/355
Fett (g) 22,5
– hvorav mettet (g) 8.6
– hvorav umettet (g) 13.9
Karbohydrater (g) <0,1
– hvorav sukkerarter (g) <0,1
Proteiner (g) 38,0
Salt (g) 3,4
En helt unik utgave med:
- Håndsydd Etui /veske i naturlig skinn.
- Skinkekniv.
- FISAN forkle.
- FISANs hundreårsbok, hvor du kan oppdage historien, kulturen, smaksprosedyrene og finessen til FISAN-skinke
Vi har også ferdige retter som Moderne Tapas
Omtaler
Det er ingen omtaler ennå.